Resurse
Proiectul se bazează pe câteva hărți care sunt notate cu aceste nume prescurtate:

Au fost și câteva surse in format text/articol publicat fără de care acest proiect nu ar fi arătat sub forma actuală:
  • Terminologie descriptivă în toponimia din vestul Munteniei de Eugen S. Teodor. Țin să subliniez că acest articol despre toponimia istorică a zonei Olteniei de Vest/Teleormanului/Sudul Argeșului scris de domnul Teodor m-a făcut să mă gândesc pentru prima oară la realizarea acestui proiect și la posibilitatea de a-l pune sau nu pe bune pe picioare, cu alte cuvinte fără textele și cercetările domnului Teodor acest proiect nu ar fi existat pentru simplul motiv că cel mai probabil nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap să mă gândesc să fac așa ceva. Desigur că articolele domnului Teodor, fiind scrise de un istoric/om care știe să se ocupe de de toponimia istorică la modul profesionist, sunt cu mult, mult peste simpla alăturare de date prezentă pe acest site, și și de aceea recomand oricui sa citească articolele domnului Teodor pentru că intră mult mai in detaliu și, până la urma, pentru că sunt cu adevărat științifice.
  • Acces la interfața de interogare a bazei de date toponimice Parte a excelentului proiect Limes Transalutanus al aceluiași domn Eugen S. Teodor. Eu unul nu am folosit direct datele de acolo, le-am luat direct de pe hărțile istorice, dar mă gândesc că poate această resursa făcută disponibilă pe pagina proiectului Limes Transalutanus le-ar putea fi de folos celor interesați de toponimia istorică.
  • Toponimul "Jidov" și derivatele sale în raport cu stațiunile arheologice din Oltenia Articol publicat de Nicolae Cătălin Pătroi în Litua. Studii și Cercetări, XXII, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, Târgu Jiu, 2020, 197, 3, 4. Acest articol m-a ajutat să identific direct mai multe toponime de tipul jidov din zona Olteniei.
  • Rásonyi László - Contributions à l'histoire des premières cristallisations d'État des Roumains : l'origine des Basarabas Studiu de bază privind influențele turanice asupra toponimiei și antroponimiei de la noi. Lingvistul si turcologul Rásonyi László a avut acces la arhivele rusești, la cele din Ankara, Budapesta și a activat și la Cluj după cel de-al Doilea Război Mondial, și datorită acestui fapt cred că scrierile lui vin dintr-un punct privilegiat, cel mai probabil nimeni (sau mai nimeni) nu va mai avea acces direct la toate aceste resurse primare și să fie și capabil să le descifreze/să le ințeleagă. De aceea, chiar dacă multe dintre ipotezele lui Rásonyi pot părea un pic prea îndrăznețe am ales să merg pe mâna lui în cea mai mare parte.
  • Rásonyi László - Tuna köprüleri Carte tradusă în turcă și scrisă de același Rásonyi László, volum ce tratează mult mai pe larg influențele turanice in toponimia și antroponimia de la Dunărea de Jos. Originalul maghiar al acestui volum a apărut în 1981, spre sfârșitul carierei intelectuale a lui Rásonyi, prin urmare concluziile de aici vin după studii de o viață. Unele dintre sugestiile lui Rásonyi pot părea chiar și mai îndrăznețe decât cele din studiul prezentat anterior, ce fusese publicat în 1935, dar și aici am preferat să merg pe mâna lui Rásonyi. Desigur că am folosit Google Translate pentru a mă orienta prin acest volum.
  • Contribution à l'étude de la toponymie Petchénègue-Comane de la Plaine Roumaine du Bas-Danube - I. Conea și I. Donat - Studiul care stă la baza cercetării toponimelor turanice de la noi. Se axează pe partea de sud a Munteniei și a Olteniei.
  • Vestigii turanice în Ţara Bârsei - Virgil Ciocîltan Se axează pe toponimia turanică din Țara Bârsei, extinzând concluziile lui Rásonyi László. Este subliniată originea turanică a antroponimului/toponimului Bârs/Bârsa, pe care totuși nu l-am inclus încă în lista prezentă aici.
  • Grupuri de pecenegi pe valea mijlocie a Târnavei Mari - Adrian Nicolae Șovrea E prezentată o listă de toponime turanice din zona Târnavei Mari și, prin extensie, din zona de sud și centrală a Transilvaniei.
  • Etimologii româneşti controversate. Ipoteze şi soluţii - Pârvu Boerescu În secțiunea Codex Cumanicus - Corespondențe lexicale româno-cumane este făcută o foarte bună comparație între termenii cumani/turanici prezenți în faimosul document și diverse antroponime și toponime românești. De remarcat onestitatea intelectual-științifică a lui Pârvu Boerescu, acele comparații fiind etichetate cu mai multe "grade de încredere".